Producten per doelgroep.


Milieubedrijven die zich bezighouden met het duurzaam behandelen van water hebben nood aan kunststof constructies op maat die kunnen worden gebruikt als opslagtank, transportleiding, gaswasser,... VigotecAkatherm is al jaren een betrouwbare partner van toonaangevende milieubedrijven.


Sanitair installateurs werken met DALLMER : ons gamma gespecialiseerde afvoerkolken voor douche, tuin, balkon, dak en terras. Deze kolken werden ontworpen om specifieke afvoerproblemen aan te pakken zoals die voorkomen bij de nieuwbouw of renovatie van vloeren en daken. Het bekendste product van Dallmer is CeraLine, de eerste rvs douchegoot voor inloopdouches die een periode inluidde van technologisch vernuft en design voor douches.


In de utiliteitssector (water, gas en riolering) richten we ons op innovatieve leidingsystemen. Naast de klassieke elektrolasfittingen hebben we twee producten gelanceerd die kunnen worden ge´nstalleerd wanneer elektrolas niet haalbaar is. Het Push-Fast-systeem is een drukleidingssysteem dat zonder lassen wordt ge´nstalleerd, door middel van een mof en spieverbinding. Daarnaast bieden we met Straub-Plast-Pro een manier om snel en eenvoudig PE drukleidingen te verbinden. Het systeem werkt met klemkoppelingen en een liner (bocht, t-stuk, mof...) die langs de binnenkant van beide buiseinden wordt geschoven.


HygiŰne is van het grootste belang in de voedingsindustrie. Daarom wordt vaak met het onderhoudsvriendelijke inox gewerkt. Wij bieden de voedingssector vetafscheiders vetafscheidersen inox afvoerkolken.

Om vloeistoffen, waarvan de temperatuur tot 100░C kan oplopen, te kunnen afvoeren is een aangepast kunststofleidingsysteem vereist. Voor dit soort toepassingen hebben wij HTA-E ontwikkeld.


Bij de aanleg van wegen of riolering komen EPDM koppelingen dikwijls van pas, bij het verbinden van afvoerbuizen in verschillende diameters of materialen. Ook hydraulische goten, er is een type goot voor elke belastingsklasse, worden vaak ingezet.

Vergeet niet dat onze maatwerkafdeling u graag helpt met kunststof prefabricaties, voor kleine en grote waterproblemen.

Akatherm

Afvoerleidingsysteem in polyethyleen

In meer dan 40 jaar zijn talloze gespecialiseerde afvoersystemen van Akatherm ge´nstalleerd in prestigieuze gebouwen wereldwijd; zoals luxe appartementencomplexen, hoge kantoorgebouwen, wereldberoemde hotels, winkelcentra, vliegveldterminals, sportstadia, productiehallen, universiteiten en onderzoekscentra.

Akatherm maakt gebruik van HDPE, een veelzijdige thermoplastisch polymeer met veel goede eigenschappen. De taaiheid, flexibiliteit en slagvastheid bij een lage temperatuur maken het tot een geliefd materiaal als druk- en afvoerleiding.

BW by Honeywell

Draagbare gasdetectoren

Om de veiligheid en gezondheid te waarborgen van technici in besloten ruimten en industriŰle omgevingen dragen zij een beschermingsuitrusting met gasdetector. Deze detector verraadt met hoge tonen en visueel alarm een dreigend zuurstofgebrek of de aanwezigheid van toxische gassen.
Een uitgebreid gamma, zowel voor vaste als draagbare gasdetectie, met verschillende waarnemingsmogelijkheden waaronder PID en infrarood, is beschikbaar.


Covalence Heat Shrinkable Products

Krimpmoffen voor corrosiebescherming

Covalence is het merk voor krimpmoffen. Ze worden toegepast voor de corrosie bescherming van lasnaden op stalen buizen De krimpmoffen kunnen gebruikt worden voor de herstelling van lekken op het lagedruknetwerk van gas. Ze dienen ook voor de overgang tussen buizen van verschillend materiaal. Deze producten zijn gecertificeerd volgens de EN, DIN, DVGW,ůKVBG normen. De manchetten zijn bestand tegen een temperatuur tot 121░C en halen voordeel uit een extra mechanische bescherming door het gebruik van een gestuurde boring. Er zijn krimpmoffen in verschillende vormen voor verschillende toepassingen: lasnaadbescherming voor buizen die in de sleuf worden gelegd, lasnaadbescherming op gestuurde boringen voor zowel PE als PP gecoate buis. Verder krimpmoffen voor fittingen en flenzen.

Tevens verdelen we PowerCrete, een UV bestendige epoxy spraycoating.


Dallmer

Afvoerkolken voor dak, terras, tuin en balkon

Al meer dan 20 jaar is Dallmer de referentie voor klokputten in residentiŰle gebouwen, bij project- en utiliteitsbouw.
Dankzij een uitgebouwde expertise en voortdurende innovatie biedt dit merk hoogwaardige afvoeroplossingen die breed kunnen worden ingezet: van dak tot kelder, voor binnen en buiten, tegelvloeren tot vinylvloeren.
De grote voordelen: de lage inbouwhoogte, de gemakkelijke reiniging en een snelle afvoer.

Douchegoten voor inloopdouches

Dat techniek en stijl perfect samen gaan bewijst Dallmer met de CeraLine douchegoot. DÚ standaard rvs goot voor inloopdouches, herhaaldelijk bekroond met internationale design awards.
Verschillende innovaties van de afgelopen jaren maken van CeraLine douchegoten nog steeds hÚt sterproduct voor de afwerking van een inloopdouche. De inbouwhoogte werd dankzij een nieuw ontwerp tweemaal verlaagd en het gamma afdekplaten werd flink uitgebreid.


FIP (Magnum koppelingen)

Polypropyleen koppelingen

Gamma voorgemonteerde schroefkoppelingen in geribd PP. Bestemd voor buizen in PE, PVC-C, PVC-U, PP, PEX, Cu, Pb en staal in de waterdistributie. Verkrijgbare afmetingen van ě16 tot ě110, PN16. De buis kan vrij in de koppeling geschoven worden en er is geen specifieke voorbereiding nodig.


Franceaux

Afscheiders van vetten en koolwaterstoffen

Vetafscheiders zijn noodzakelijk in elk bedrijf dat voedingsmiddelen verwerkt. Dit zijn voornamelijk restaurants, grootkeukens in bedrijven, producenten van kant-en-klare maaltijden maar ook industriŰle bakkerijen.
Industrieel afvalwater met koolwaterstoffen en oliŰn dient ook te worden gescheiden voor lozing in het rioleringstelsel. Een KWS-afscheider wordt ge´nstalleerd in luchthavens, autogarages, car-wash centra en ondergrondse parkings.


Franken Plastik

Signalisatie

Aannemers van wegenis- en rioleringswerken kunnen niet alleen voor het ondergrondse buismateriaal en het gereedschap bij ons terecht.
We verdelen ook een uitgebreid gamma van signalisatieproducten voor de aanduiding van pijpleidingen, kabels, afsluiters en hydranten.
Innovaties worden ook in dit segment gerealiseerd: met een kunststof paalvoet verankeren aannemers de signalisatiepalen snel, zonder betonneren.


Frialen

PE drukleidingen en fittingen (d 20-800)

Leveringsprogramma van HDPE leidingen voor alle toepassingen, ondergronds of bovengronds, tot ě1200mm.

De fabricage van onze buizen gebeurt volgens de Belgische NBN normen, de Duitse DIN normen, overkoepelend volgen we de Europese EN normen.

Buizen
Rechte buis van 5m, 6m, 10m of 12m, andere lengtes op aanvraag. Op rol van 25m, 50m, 100m of 200m afhankelijk van de toepassing.

Elektrolas toebehoren tot PN16
Het FRIALEN gamma voor water en gas, distributie en industrie, van ě20 tot ě800mm.

Elektrolas fittingen tot PN10
Het FRIAFIT gamma afvalwater, van ě110 tot ě500mm.

Fittingen met gladde uiteinden tot PN16
Toebehoren voor elektrolas, van ě20 tot ě900mm of spiegellas van ě20 tot ě900mm.

Afsluiters HDPE
Bolafsluiters van ě25 tot ě225mm.

Frialen XL

PE drukfittingen (d 250 - 1200)

Door de toenemende vraag van onze klanten naar steeds grotere diameters, zijn de FRIALEN elektrolasfittingen nu ook beschikbaar in een extra groot formaat. In het FRIALEN XL gamma zitten bijna alle producten voor de verbinding van leidingen van d 250 tot d 1200.

Keilmof KM-XL
Iedereen die ooit HDPE leidingen heeft gelast is bekend met de omstandigheden op de werf. Het ovaliseren van de buis, toleranties en lokale afvlakkingen op de buis vergroten bij het toenemen van de diameter. Ook de las- en koeltijden lopen flink op.

Vanaf diameter d 1000 mm botsen de klassieke methodes met ronddrukklemmen en standaard electrolasmoffen op hun limiet. Dikwijls moet de leiding in verschillende stappen worden bewerkt waarbij de vraag opkomt: "hoe geraakt een ovale buis in een ronde mof?"

De keilmof past zich flexibel aan de buis aan! In combinatie met de taps gevormde binnenkant van de mof kunnen diameterverschillen tot 20mm worden overbrugd met conische ringen (keilen). De montage wordt hierdoor zeer eenvoudig na ÚÚn keer schrapen. De keilen werken perfect alle speling weg en dienen als ronddrukklem.

Grote diameter moffen UB-XL
De grote electrolasmoffen, Frialen XL, hebben zich al kunnen bewijzen in tal van projecten wereldwijd. Ze doorstonden de zwaarste en belangrijkste kwaliteitstest: de installatie in praktijk op de werf. Elke lasser en projectmanager zal het beamen: Voor het lassen van leidingen tot d 900mm zijn Frialen XL electrolasmoffen absoluut state-of-the-art. Het ingenieuze ontwerp vergemakkelijkt een correcte installatie. De speling tussen buis en mof wordt gecompenseerd door het ge´ntegreerde voorverwarmsysteem en de mof wordt onbeweeglijk op zijn plaats gehouden door de externe versterkingsdraad. Hierdoor wordt een ideale lasdruk opgebouwd zonder dat er externe hulpmiddelen of gereedschappen nodig zijn.

Bochten tot d 315 mm en T-stukken tot d 400 mm
U kunt beschikken over grote 45░ en 90░ bochten, reductie T-stukken en rechte T-stukken met ge´ntegreerde elektrolasmoffen.Naast de reeds bekende voordelen (grotere insteekdiepte, bredere laszones, versterkingsdraad, voorwarmcode) die het handelsmerk zijn van Friatec is er nu een extra voorziening voor uw comfort: op elke Frialen XL elektrolasfitting zit een hefoog zodat de fittingen zeer gemakkelijk te hanteren zijn.

Aftakzadels SA-XL en herstelzadels RS-XL
Aftakkingen op HDPE leidingen tot d 1000 was tot nu toe een dure zaak. Meestal combineerde men 3 moffen met een T-stuk. Daarvoor had je veel ruimte nodig en bovendien duurde het werk heel lang. Aftakken op bestaande leidingen met grote diameters was al helemaal een complex en omvangrijk werk waarbij heel diep moest worden uitgegraven. Dat is nu verleden tijd! Met de nieuwe aftakzadels FRIALEN SA-XL wordt aftakken op grote leidingen veel eenvoudiger. Positioneer het zadel op de buis, op het plekje dat is voorbereid. CreŰer een vacuŘm onder het zadel met de VACUSET XL. Las en laat afkoelen. Boor daarna de aftakking door met de FWAB XL. Met behulp van een afsluiter kunt u zelfs aftakken onder druk. Een herstelling van een grote diameter leiding wordt snel gedaan met een herstelzadel RS-XL, eveneens met de vacuŘmtechniek.